Ce părere ai despre afacerea MLM Swiss Halley ?

    În urmă cu 2 săptămâni m-a sunat un colaborator să-mi prezinte o nouă oportunitate de a face bani, de data aceasta în domeniul turismului

   Despre ce este vorba ?

   Iată ce este scris pe prima pagină a prezentării:

   Swiss Halley este o societate pe acțiuni elvețiană având ca obiect de activitate organizarea de călătorii online. Compania se ocupă de la începutul anului 2011 de valorificarea on-line, prin intermediul marketingului de rețea a camerelor de hotel și a biletelor de avion. Cei care doresc să călătorească pot să își organizeze călătoria prin intermediul unei pagini web, iar cei care se ocupă de dezvoltarea afacerii pot valorifica pachetele nostre pentru cei care dețin calitatea de membru. Cu ajutorul celor mai moderne soluții online, serviciile de călătorii pot fi accesate ușor, rapid și de oriunde – la prețul cel mai scăzut posibil.

   Textul îngroşat şi subliniat mi-a atras atenţia: serviciile de călătorii pot fi vândute exclusiv către membrii din afacere (evident, cei care sunt în downline şi care au plătit taxa de înscriere - care este 459 USD, 1377 USD, 3213 USD, respectiv 2500 USD, în funcţie de pachetul ales), nu către un cumpărător care nu este membru, dar ar dori să apeleze la aceste servicii...

   Am citit prezentarea până la capăt, însă nu m-a convins, lucru pe care l-am transmis colaboratorului meu. El mi-a trimis şi o prezentare video, pe care m-a rugat să o urmăresc când am timp. Prezentarea este în cele ce urmează (este preluată de pe Youtube):

Videoclip indisponibil  

  *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

   [Update 4 oct. 2012]

   I-am trimis (acum fostului) colaborator un mesaj în care i-am explicat faptul că taxa de înscriere este prea mare pentru puterile mele; în plus, sistemul binar pe care se bazează planul de compensare îmi ridică serioase semne de întrebare. Fostul colaborator mi-a răspuns (nu am făcut niciun fel de modificări asupra textului, doar liniuţele de subliniere îmi aparţin):

   "Nu ati inteles . Nu exista o taxa de inscriere fiindca primiti in schimb un voucher pentru doua persoane asadar un sejur de 3 , 5 sau 7 nopti in sistem exclusivist . Asadar platiti un pachet turistic . Apoi sunt total in dezacord cu ceea ce spuneti fiindca AICI SE VINDE CEVA , NU E CA LA STOICA LA CARITAS ,respectiv se castiga bani cand se cumpara produsul numit turism asa cum la alte MLM uri se castiga in urma rul;ajelor ! Probabil ca nu veti face niciodata vreun MLM fiindca sunteti tipul de persoana care carcoteste , probabil ca asa ati facut si la parfumuri si la Lyoness si cred ca la orice alte propuneri de acest gen . Mie mi se par de mare viitor atat Lyoness cat si SH . Cu siguranta la mentalitate se face diferenta , cei care mergem inainte cu MLM ul vom fi si cei cu o viata prospera .Oricum va urez succes mai departe cu ceea ce faceti !"

   Aşa argumentează un om care doreşte să-mi propună o afacere (şi să câştige bani prin înscrierea mea)...

   Este adevărat, am greşit spunând că planul de compensare s-ar baza pe un sistem binar; sistemul este, de fapt, matriceal forţat.

   Accept să mi se spună "cârcotaş", dar se potriveşte, mai degrabă, sceptic când vine vorba să scot (o grămadă de) bani din buzunar; pentru mine, taxa minimă de 459 USD + 5% ("cheltuiala de procesare a plăţii prin card bancar") înseamnă ceva bani... La urma-urmei, este vorba de instinctul de apărare - periodic apare ştirea despre o nouă ţeapă trasă credulilor de îmbogăţire rapidă.

   Iar despre afacerile MLM am explicat foarte clar - sunt PRO afaceri MLM, iar faptul că sunt membru în afacerea FM este una din dovezi.
   Faptul că sunt PRO afaceri MLM nu înseamnă că accept orice propunere fără să mă documentez. În plus, cunosc în detaliu câteva afaceri ale căror planuri de compensare se bazează pe sistemele binar și matriceal - nu m-aș înscrie în acele afaceri și nici nu le-aș recomanda cuiva.

  *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

   Am trimis şi un mesaj pe site-ul http://www.rodsa.ro/ - Asociaţia de Vânzări Directe din România, însă nu am primit până acum niciun răspuns.

   Tu ce părere ai ?

   Te poţi înscrie la newsletter-ul meu, care este trimis prin FeedBurner, serviciu oferit de Google - ai, astfel, garanţia că nu vei primi spam.
   Dacă scriu vreun articol nou (sau fac un update la unul mai vechi) vei primi un mesaj; dacă nu voi adăuga niciun articol, nu vei fi deranjat.

Adresa ta email: