Cum funcţionează planul de compensare bazat pe sistemul matriceal

   Dincolo de faptul că toate planurile de compensare ale companiilor MLM arată ca o piramidă, nu înseamnă că business-ul respectiv este o schemă piramidală !

   În acest articol doresc să prezint caracteristicile cheie ale sistemelor MLM matriceale.

   Ce este sistemul matriceal ?

   Sistemul (planul de compensare) matriceal este foarte simplu de înţeles şi implică 2 dimensiuni: "lărgimea" şi "adâncimea". Lărgimea se referă la numărul de membri direct sponsorizaţi (prima linie de membri), iar adâncimea se referă la numărul de nivele pe care pot exista membrii.

   Sistemele matriceale sunt de 2 tipuri: fixe şi nelimitate. Sistemele matriceale fixe sunt cele care au cele două dimensiuni clar stabilite: 2x2, 3x2, 2x3, 2x4, etc. Sistemele matriceale nelimitate, după cum spune şi numele, sunt cele care nu au niciuna din dimensiuni fixă - în acest tip de sistem, un membru poate avea oricâţi sponsorizaţi în prima linie, iar reţeaua se poate dezvolta în adâncime pe oricâte nivele.

   Sistemul matriceal poate fi reprezentat atât pe orizontală, cât şi pe verticală, funcţionalitatea fiind identică.

   În continuare este reprezentarea grafică pe verticală:

Schema sistemului matriceal de compensare

   Reprezentarea de mai sus este o matrice 3x3: lărgimea este de 3 membri în prima linie, iar adâncimea (număr de nivele) este tot 3. 

   Care este scopul membrilor într-o afacere MLM bazată pe sistemul matriceal ?

   Este foarte simplu: presupunând că tu eşti în vârful piramidei, trebuie să "umpli" toate poziţiile de sub tine. Umplerea poziţiilor se face cu ajutorul noilor membri recrutaţi şi/sau al vânzărilor generate.

   După ce ai umplut toate poziţiile de sub tine (39 în cazul 3x3 de mai sus), se cheamă că ai completat un "ciclu", moment în care eşti recompensat de către compania MLM cu un bonus - o sumă oarecare de bani. În acest moment, în funcţie de modelul de afacere al companiei, vei începe construirea unei noi matrici de poziţii sau vei intra într-o altă matrice, de obicei cu mai puţine poziţii.

   Un lucru foarte interesant al planurilor de compensare bazate pe sistemul matriceal este aşa-numitul "spillover", prin care eşti ajutat de cei de deasupra ta să-ţi umpli poziţiile de sub tine.

   De ce te-ar ajuta cei de deasupra ta să-ţi umpli poziţiile ?
   Simplu: poziţiile tale constituie şi poziţii pentru ei, însă pe niveluri diferite.

   Schema următoare ar trebui să clarifice eventualele nelămuriri (sponsorul va umple poziţii până la nivelul pe care se află membrii 4, 5 şi 6 inclusiv, însă nu sub ei):

Schema sistemului matriceal de compensare - spillover

   Avantajul principal al sistemelor matriceale îl reprezintă faptul că eşti ajutat de către cei de deasupra ta sa-ţi umpli poziţiile de sub tine.

   Marele dezavantaj îl constituie faptul că, de cele mai multe ori, eşti nevoit să faci multe vânzări şi să recrutezi mulţi membri (care la rândul lor să genereze multe vânzări) pentru ca tu să încasezi bonus-ul de umplere a tuturor poziţiilor, bonus care nu acoperă banii pe care tu i-ai cheltuit.

   Un exemplu concludent îl reprezintă sistemul Lyoness (la fel şi sistemul SCnet România): în ambele cazuri trebuie să completezi o matrice de 70, respectiv 60 de poziţii pentru a ţi se plăti bonus-ul de închidere a ciclului (pentru sistemul Lyoness ai şi câteva simulări ale vânzărilor pe care trebuie să le generezi şi venitul corespunzător completării poziţiilor).

   Te poţi înscrie la newsletter-ul meu, care este trimis prin FeedBurner, serviciu oferit de Google - ai, astfel, garanţia că nu vei primi spam.
   Dacă scriu vreun articol nou (sau fac un update la unul mai vechi) vei primi un mesaj; dacă nu voi adăuga niciun articol, nu vei fi deranjat.

Adresa ta email: