De ce (şi cum) am renunţat la GDI (Global Domain International)

   Nu ştiu dacă ai auzit de Global Domain International, însă nu cred că ai pierdut prea multe...

   Pe scurt, este o companie care vinde nume de domenii cu extensia "ws" la pachet cu hosting (găzduire pe internet). Au avut un mare succes (probabil mai au şi după ce am plecat eu din sistem yes), prin faptul că au ataşat un fel de MLM care plătea comisioane generoase pe 5 nivele.

   Eu am aflat despre GDI în urmă cu câţiva ani, însă de la bun început am avut o reticenţă vis-a-vis de sistemul propus de ei.

   Având în vedere că mă ocupam şi eu cu realizare de website-uri, administrare şi găzduire, aveam idee despre ce înseamnă un nume de domeniu şi serviciile conexe. Suma de 10 dolari lunar nu mi se părea mare, mai ales că înţelesesem din prezentarea afacerii cu jumătate din ei reveneau sub formă de bonus-uri membrilor. Ce mă deranja nu era suma de 10 dolari de plătit lunar, ci faptul că serviciile oferite erau mai mult decât modeste - la vremea când m-am înscris eu spaţiul pe disc era de doar 100MB, care era foarte puţin chiar şi la acea vreme. În plus, nici pomeneală de php, MySQL şi altele. Practic, cei 100MB ajungeau să-ţi creezi un website şi să promovezi mai departe afacerea lor. Căsuţa email nu putea fi folosită datorită faptului că se umplea prea repede.

   Ce m-a atras a fost posibilitatea unui câştig rapid (da, recunosc...), fără să fie nevoie să stau în faţa cuiva să-l conving. Am creat repede un website şi am început să-l promovez. Nu îmi amintesc dacă am şi câştigat ceva bani (din înscrierile care s-ar fi făcut automat de pe site), însă într-o zi am citit mai multe păreri pro şi contra despre GDI, care m-au făcut să-mi reconsider propria părere.

   Urmarea a fost că am decis să renunţ la "afacerea" GDI. Am scris un email către ei în care am solicitat ieşirea din sistem. Mi s-a răspuns că trebuie să-i contactez telefonic pentru această solicitare (deşi mă înscrisesem online, fără niciun telefon prealabil!). În fine, după ce i-am mai întrebat de ce este necesar să solicit ieşirea din sistemul lor telefonic, mi-au răspuns că aşa este prevăzut în termenii şi condiţiile contractuale (chiar aşa era - ştiau ei ce ştiau...). I-am sunat şi mi-a răspuns o voce feminină, într-o engleză absolut stâlcită, căreia i-am explicat că doresc să părăsesc sistemul lor. M-a întrebat care este motivul şi i-am spus că serviciile lor sunt insuficiente pentru nevoile mele şi, în plus, consider că sistemul GDI este o schemă piramidală. Nici măcar nu m-a contrazis...În final, după ce i-am spus datele contului, m-a asigurat că solicitarea mea va fi rezolvată.

   Te poţi înscrie la newsletter-ul meu, care este trimis prin FeedBurner, serviciu oferit de Google - ai, astfel, garanţia că nu vei primi spam.
   Dacă scriu vreun articol nou (sau fac un update la unul mai vechi) vei primi un mesaj; dacă nu voi adăuga niciun articol, nu vei fi deranjat.

Adresa ta email: