LiveSmart 360 se pregătește să intre în România !

Live Smart 360   Zilele trecute, una din cititoarele fidele (mulțumim și pe această cale pentru aprecierile pozitive legate de conținutul site-ului) ne-a supus atenției o nouă afacere MLM - LiveSmart 360, despre care ne-a solicitat părerea.

   O simplă căutare pe Google oferă peste 50 de milioane de rezultate (!!!), însă ne-am îndreptat către site-ul oficial http://livesmart360.com/.

   Înainte de toate, trebuie apreciată promovarea online agresivă pe toate canalele web. Ne-a atras atenția modul subliminal prin care se promovează membrii deja înscriși, prin cuvinte cheie de genul "scam", "warning", "what they didn't tell you", deși ei laudă cu toată ființa lor afacerea LiveSmart 360.

   Am "frunzărit" catalogul cu produse și am intrat pe pagina cu produse pe bază de ciocolată pentru a ne face o părere. O cutie care conține 25 de bombonele de ciocolată a câte 12 grame fiecare (deci, 300 de grame în total) costă 59,99 dolari.

   Ne-a fost greu să traducem primul paragraf al detaliilor despre produs, astfel că îl prezentăm în original:

   "As with our entire offering of proprietary 360 Chocolates, we gently follow with the careful infusion of our exclusive, patent-pending ZorbMax® enhanced electrolyte and nutrient absorption blend, adding a profound sophistication to an already extraordinary confection."

   Și acum să revenim în România :-)
   O cutie sofisticată cu praline costă în România în jurul a 50 de lei... Într-adevăr, nu oferă acel ZorbMax®, însă cred că putem supraviețui fără el...

   Celelalte produse pe bază de ciocolată nu sunt altfel (adică mai ieftine). Cât despre produsele din celelalte categorii ne-a atras atenția un singur lucru - prețul...

   Concluzia noastră: prețurile produselor sunt, puțin spus, exagerate.

   Câteva cuvinte despre planul de compensare: este extrem de "generos", oferind nu mai puțin decât 15 (!!!) surse de venituri.

   Trecând peste venitul din vânzarea directă (diferența dintre prețul de distribuitor și cel de vânzare), veniturile din crearea unei rețele de distribuitori (esența oricărei afaceri MLM) cresc, evident, exponențial.

   Prezentatorul trece suspect de repede peste modul în care se creează rețeaua (video-ul de la pagina Team Building Income). După părerea lui, realizarea unei rețele de 29523 de membri, care aduce un venit de peste 230000 de dolari, este aproape banală. Mai mult, el "uită" să menționeze faptul că TOȚI membrii trebuie să realizeze un volum minim de vânzări, nu tocmai abordabil...

   Punând la socoteală faptul că planul de compensare se bazează pe sistemul binar (detalii în articolul "Ce sunt sistemele MLM binare"), deja devine suspect.

   Articolul "Afacere tip MLM sau Schemă piramidală ?" prezintă caracteristicile generale ale unei scheme piramidale, iar LiveSmart 360 are multe chestii comune.... 

   Apropos, înscrierea presupune achiziționarea unui pachet (Basic, Builder sau Leader - planul de compensare, pagina 4), care înseamnă achitarea unei sume de 200, 500, respectiv 1300 dolari ! Deasemenea, pentru a beneficia de avantajele planului de compensare, trebuie să îți păstrezi statutul de membru activ, ceea ce presupune cumpărături lunare de minim 60 puncte valorice:

   "ACTIVE STATUS: To be considered Active, you must have monthly Personal Volume (PV) of at least 60PV and at least 80PV of lifetime volume."

   Te bagi ?!

   Încă o singură chestie...

   Regula KISS (Keep It Simple Stu...) se aplică în toate domeniile, inclusiv în planurile de compensare ale afacerilor MLM: cu cât planul este mai stufos (complex) și mai greu de înțeles, cu atât devine mai clar că ascunde "chichițe", care ți se explică abia când crezi că te-ai calificat pentru vreun bonus și nu îl primești.

   Vrei, totuși, să te înscrii ? Mult noroc (și nu uita că ți s-a spus) !

   Te poţi înscrie la newsletter-ul meu, care este trimis prin FeedBurner, serviciu oferit de Google - ai, astfel, garanţia că nu vei primi spam.
   Dacă scriu vreun articol nou (sau fac un update la unul mai vechi) vei primi un mesaj; dacă nu voi adăuga niciun articol, nu vei fi deranjat.

Adresa ta email: