Maimuțele, bananele, dușurile cu apă rece și afacerile MLM

   Poate că ai citit povestea cu maimuțele, bananele și dușurile cu apă rece; dacă nu, citește-o în continuare:

   Un grup de oameni de ştiinţă au pus într-o cuşcă cinci maimuţe şi în mijlocul cuştii o scară, iar deasupra scării o legătură de banane. Cînd o maimuţă se urca pe scară sa ia banane, unul dintre oamenii de ştiinţa arunca o galeată cu apă rece peste cele rămase la sol. După o vreme, cînd o maimuţă încerca să urce scările, celelalte o opreau. După mai mult timp, nici o maimuţă nu se mai suia pe scară, în ciuda tentaţiei bananelor.

   Următorul nivel al experimentului a fost înlocuirea uneia dintre maimuţe. Primul lucru pe care l-a făcut maimuţa nouă a fost să se urce pe scară. Dar a fost trasă înapoi de celelalte şi bătută.

   Oamenii de ştiinţă au înlocuit pe rînd toate maimuţele din grup. După cîteva bătai nici un membru al noului grup, nu se mai urca pe scară.

   În final, oamenii de ştiinţă au rămas cu cinci maimuţe care, deşi nu primiseră niciodata o baie cu apă rece, loveau maimuţele care încercau să ajungă la banane.

   Morala ?

   Toți cei din jurul tău se simt "datori" să te împiedice să ai inițiative (pornite din visuri și pasiuni) din simplul motiv că ei nu au avut așa ceva.

   Ei au fost învățați că trebuie să meargă la școală pentru a se pregăti pentru o meserie pe care să o practice până la vârsta pensionării, fără a fi interesați de nimic altceva. Ca urmare, în momentul în care se întâlnesc cu "cazuri" de oameni care doresc să facă altceva decât să aibă un monoton loc de muncă 8 - 16,  sunt incapabili să-i înțeleagă, încercând din toate puterile să-i "deturneze".

   Sfatul meu: fă ce vrei TU, nu-i asculta !

  Chiar dacă nu vei ajunge "din prima" la rezultatele dorite, este mai bine să greșești încercând decât să renunți la visurile tale !

   Se spune că suntem suma celor 5 persoane în preajma cărora ne petrecem cel mai mult timp - dacă cei din jurul tău nu fac altceva decât să te convingă să renunți, fără să bage în seamă optimismul și pasiunea cu care vorbești despre ideile tale, caută-ți alți prieteni...

   Bănuiesc că ai înțeles și legătura cu afacerile MLM - este posibil să nu te "potrivești" cu afacerile MLM, însă nu vei pierde nimic dacă vei încerca, în ciuda părerii atoate-cunoscătorilor cum că afacerile MLM sunt doar niște nenorocite de scheme piramidale prin care pierzi bani.

   Dacă este să încerci o afacere MLM oarecare (în România sunt active câteva zeci), măcar documentează-te TU - este absurd să crezi pe cuvânt pe cineva care nici măcar nu a fost vreodată membru într-o asemenea afacere !

   Te poţi înscrie la newsletter-ul meu, care este trimis prin FeedBurner, serviciu oferit de Google - ai, astfel, garanţia că nu vei primi spam.
   Dacă scriu vreun articol nou (sau fac un update la unul mai vechi) vei primi un mesaj; dacă nu voi adăuga niciun articol, nu vei fi deranjat.

Adresa ta email: