Păcăleala Lyoness cu Pachetul Business de 2000 de euro

   Despre aşa-numitul "Pachet Business" am auzit de la Florin Păsat, director de vânzări al Lyoness (întâmplarea face ca el să-mi fi prezentat pe îndelete afacerea Lyoness la McDonald's-ul de la Romană).

   Pe scurt, s-a stabilit un seminar (au fost mai multe, însă eu am participat numai la unul) la care participanţii urmau să afle direcţiile de dezvoltare a afacerii Lyoness în general în lume şi, în particular, în România. Deasemenea, urma să li se prezinte (participanţilor) o "oportunitate" care era disponibilă doar pentru o foarte scurtă perioadă de timp. Seminarul s-a desfăşurat pe parcursul a câteva ore la Rin Grand Hotel (nu-mi amintesc nici ziua, nici luna, însă a fost în 2010), într-una din sălile de conferinţe de la etajele superioare.

   Oportunitatea o reprezenta posibilitatea cumpărării renumitului "Pachet Business", în valoare netă de 2000 de euro.

   În schimbul celor 2000 de euro, printre alte avantaje, "investitorii" primeau garanţia că, la momentul începerii campaniei publicitare (pentru cei care nu ştiu, aceasta a început abia anul ăsta - 2012), toţi membrii nou înscrişi urmau să fie alocaţi aleatoriu în sub-reţelele "investitorilor" (cu alte cuvinte, pentru cei 2000 de euro investitorii primeau membri în reţelele lor fără să muncească ei pentru recrutare - lucru interesant, nu ?!).

   Am privit de la bun început cu scepticism chestiunea în sine dintr-un motiv foarte simplu: o afacere MLM etică oferă avantaje materiale celor care muncesc (vânzări şi recomandări ale afacerii) or Lyoness oferea posibilitatea oricui de a deveni leader, spunându-i:

   "Nu este cazul să munceşti;
     dă-mi mie 2000 de euro şi îţi aduc oameni în echipă".

   Faptul că propunerea era o "Limited Time Offer" (puteai cumpăra pachetul doar o anumită perioadă, după care oferta era oprită) m-a convins şi mai mult că este vorba de ceva nu tocmai corect.

   Acum, de când studiez mai în amănunt afacerile MLM (cele în care sunt, am fost sau nu am fost deloc membru) şi citesc/aud păreri, am ajuns la concluzia că cei mai mulţi din cei care se înrolează într-un sistem MLM nici măcar nu înţeleg pe deplin felul în care funcţionează respectiva afacere. Ca urmare, nici nu este de mirare că vezi anunţuri gen "Vând pachet business Lyoness cu doar 1400 euro"...

   Tu ai cunoştinţe care au "profitat" de pe urma "Pachetului Business" ?

   Te poţi înscrie la newsletter-ul meu, care este trimis prin FeedBurner, serviciu oferit de Google - ai, astfel, garanţia că nu vei primi spam.
   Dacă scriu vreun articol nou (sau fac un update la unul mai vechi) vei primi un mesaj; dacă nu voi adăuga niciun articol, nu vei fi deranjat.

Adresa ta email: